27 Ιουν 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, όχι όμως και η προσπάθειά μας να οργανώσουμε εκ νέου και να ανακαινίσουμε τη σχολική μας βιβλιοθήκη. Ξεκινήσαμε, είναι αλήθεια, με στόχο να αναδιατάξουμε τα βιβλία, να τα εμπλουτίσουμε με δωρεές πνευματικών ιδρυμάτων και να εγκαταστήσουμε ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, πιστεύοντας πως αυτό είναι εφικτό στη διάρκεια ενός σχολικού έτους...
Η αρχή έγινε βάφοντας τον χώρο, με την αρωγή του διευθυντή του σχολείου, κου Γιώργου Λαγού. Παράλληλα, συναντηθήκαμε με μαθητές και μαθήτριες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον∙ τους εκθέσαμε τις ιδέες μας, τις οποίες ανανέωσαν και εμπλούτισαν με αδημονία να συμμετάσχουν στο έργο αυτό. Συνέταξαν την επιστολή που απευθύναμε στα πνευματικά ιδρύματα, προκειμένου να μας αποστείλουν νέα βιβλία. Επέλεξαν συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους, που θα μπορούσαν επίσης να ενισχύσουν με δωρεές βιβλίων τη βιβλιοθήκη. Μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου & του Λυκείου εργάστηκαν στη θεματική αναδιάταξη και καταγραφή των βιβλίων.
Η αλήθεια είναι πως η προθυμία τους ήταν περισσότερη από τις εργασίες που μπορούσαμε να υλοποιήσουμε σε αυτήν τη φάση. Κι αυτό, επειδή η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού για την αυτοματοποίηση της βιβλιοθήκης αποδείχθηκε χρονοβόρα, ομοίως και η διαδικασία της δωρεάν διάθεσης και εγκατάστασής του στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που μας παρείχε δωρεάν ο σεβασμιότατος πατέρας Ευάγγελος της τοπικής εκκλησίας των Δώδεκα Αποστόλων. Ένας άλλος λόγος, για τον οποίο το έργο είναι ακόμη ανοιχτό, είναι ότι απαιτούνταν επιπλέον ράφια για την τακτοποίηση των βιβλίων, τα οποία πολύ πρόθυμα ανέλαβε να μας παραχωρήσει με έξοδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ο πρόεδρός του, κος Άκης Πούλος. Τέλος, η αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση του ΑΒΕΚΤ 5.6 (του λογισμικού που εξασφαλίσαμε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) είναι και αυτή ακόμη σε εξέλιξη.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε βαθιά και ειλικρινά όλους όσους έχουν ήδη εργαστεί και προσφέρει στο έργο ανακαίνισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης Σημάντρων, πρώτα τον διευθυντή μας, μετά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και ακολούθως όλους τους πρόθυμους δωρητές μας.
Καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, με ανανεωμένες δυνάμεις και ενδιαφέρον για την συνέχιση της προσπάθειάς μας, που θα επιδιώξουμε να αποδώσει ένα λειτουργικό και όμορφο αποτέλεσμα!
Ελένη Μπαρμπουνάκη (ΠΕ12)
Ανδρονίκη Φωτιάδου (ΠΕ02)